Fiind fotograf, in ultimele luni au stat in fata obiectivului meu foarte multe femei… foarte multe femei frumoase!

Ceea ce au in comun toate aceste femei sunt temeri. Temeri ca: sunt prea batrana, prea tanara, am prea multe riduri, am celulita, cearcane, par prea subtire, neincredere prea mare. Mi-am dat seama ca noi singure ne sabotam, noi singure nu ne lasam sa ne bucuram cu adevarat de momentele importante din viata noastra, pentru ca ne facem griji de felul in care aratam tocmai atunci cand ar trebui sa fim prezente!

Genul asta de magie se intampla in studioul meu foto. Te ajut sa te ancorezi in prezent, sa te eliberezi de toate grijile si sa te concentrezi pe timpul prezent, pe ceea ce simti si faci. In momentul in care legam o emotie de o experienta, de fiecare data cand ne amintim experienta, vom retrai emotia. In cazul meu, vreau ca de fiecare data cand te vei uita la fotografiile tale, sa te simti din nou cum te-ai simtit in ziua aceea in studioul meu. Vreau sa te simti frumoasa, puternica si increzatoare in propriile puteri. E un fel de vizita la psiholog cu beneficii zic eu 😀

Eu zic sa trecem putin prin caruselul de emotii pe care il vad deseori pe chipul tuturor femeilor ce ajung in studio, pentru ca e o experienta revelatoare. Personajul principal va fi denumit simbolic “Ea”.

 

“Ea” trece plina de emotii pragul studioului. Admira toate femeile ale caror fotografii se afla pe “The Wall of Fame” si se gandeste daca si “Ea” va avea fotografii la fel de frumoase. Undeva in suflet exista o indoiala, dar “Ea” alunga rapid acest sentiment. “Ea” stie ca deliberat a ales sa fie aici si sa treaca prin aceasta experienta. “Ea” se aseaza pe scaun la machiaj si parca discutia cu makeup-artistul ii da incredere in sine. E intrebata ce fel de machiaj si coafura vrea si mereu i se explica fiecare pas si i se cere in permanenta parerea. Hmm… si parca au mai disparut din emotii. Ii place machiajul si parca, si “Ea” se place mai mult. Apoi hairstylistul ii asculta dorinta in ceea ce priveste coafura si isi incepe magia. “Ea” s-a mai linistit, caci ii place coafura si machiajul naturale pe care le-a ales.

Total a fost discutat inainte. Stie ce tinuta vom folosi in ce decor, stie ce pozitii urmeaza sa abordam, stie ca eu o voi indruma pas cu pas si cu rabdare, si totusi “Ea” are emotii. Pana cand ma intrebati? Pana “Ea” vede primele fotografii cu ea direct din aparat. In acest moment nu mai are emotii, acum stie cu adevarat ca e frumoasa si simte din tot sufletul ei asta!

Si partea cea mai buna?! Mereu cand se va uita la fotografii isi va aduce aminte cum s-a simtit.

 

“Ea” poate sa va certifice asta, caci “Ea” sunt multe femei care au trecut prin studioul meu.

 

Imi doresc ca toate sa intelegem ca felul in care gandim schimba lucrurile din jurul nostru. Daca noi credem destul de tare in ceva, acel lucru se va intampla. Daca noi credem ca suntem frumoase, puternice si ca putem face orice, atunci si cei din jurul nostru vor vedea asta si universul tot va lucra pentru noi!

 

p.s. Va recomand sa va uitati la filmul “I feel pretty” (2018). Pe langa faptul ca va veti amuza copios, veti avea ceva de invatat. Nu va spun ce! Astept sa vedeti filmul si sa imi spuneti voi!

 

 

oana vedinas, fotograf de portret, fotograf femeie, boudoir, portret, timisoara

oana vedinas, fotograf de portret, fotograf femeie, boudoir, portret, timisoara